Receptek


Csokis-fahéjas rudak

Hozzávalók

  • 125 ml tejszín
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  •  25 g vaj
  •  1 kanál fahéj
  • 150 g étcsokoládé
  •  3 kanál olaj
  • 100 g pörkölt, őrölt mogyoró
Elkészítés

1.      Forrásig melegítjük a tejszínt és vegyük le a tűzhelyről. Adjuk hozzá az összetört csokoládét, vajat és fahéjat. Jól összekeverjük és hideg helyen állni hagyjuk 1 órát.
2.      Mixerrel habosra keverjük, zacskóba tesszük, levágjuk a tetejét. Egy tálca aljára helyezzünk sütőpapírt, majd 5-6 cm hosszúságú és újjnyi vastagságú rudakat nyomjunk ki a zacskóból a sütőpapírra. Legalább 2 órát hűvös helyen hagyjuk, de legjobb egy éjszakára.
3.      Lassú tűzön felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, a rudakat belemártogatjuk a glazúrba, majd meghempergetjük a mogyoróban. Lehűtjük és tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.



    Almás-fahéjas sütemény


Hozzávalók:                                                                   
 
Kolač sa jabukama i cimetom

  •          4 tojás
  •         300 g barna cukor
  •         2 dl olaj
  •        600 g liszt
  •        1 sütőpor
  •         1 dl tej
  •       1 vaníliás cukor
  •        60 dkg tisztított alma
  •         ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

A tojást habosra keverni a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadni az olajat és a tejet majd jól kikeverni. Ezután hozzáadni a lisztet és a sütőport és jól összedolgozni. Az almát meghámozni és kockára vágni, megszórni fahéjjal (ízlés szerint), összekeverni és hozzáadni a tésztához. Mindezt fakanállal (nem mixerrel) összekeverni. Olajozott,  lisztezett tepsibe önteni, előmelegített sütőben sütni 180 fokon kb. 50 percig. A kisült süteményt bőségessen megszórni porcukorral.